%100 ağaçtan elde edilen lamine, tamamen doğal bir malzeme. Bu özelliği nedeniyle yoğun talep görür; bulunduğu ortama ahşabın naturel dokusunu yansıtır. Kullanım kolaylığı ve temizliği açısından da kullanıcılarına rahatlık sağlayan lamine; dirençli olup herhangi bir şekil değişikliği ya da plakalar arasındaki açılma oranı düşüktür.
Lamine; yapıştırma ve yüzer sistem döşemeye uygun yapıda. Yerden ısıtmalı sistemlerde gönül rahatlığıyla kullanılan lamine, ses izolasyonuna karşı duyarlıdır. Yüzeyinde sistre ve cila işlemlerine uyum sağlayan laminenin; meşe, kayın, dusi, iroko, sapelli ve akçaağaç gibi renk ve doku alternatifleri mevcut. Ağaç, laminede birkaç farklı katmandan oluşmakta. Üst katmanda, kullanılan ağacın çeşidi anlaşılır. 3 ile 4 mm arasında değişen bu malzemede kıymetli ağaç daima en üst katmanda kullanılır. Altta bir ahşap tabaka bulunur. Orta katmanda ise yaygın olarak kavak ve köknar karşımıza çıkar.
Laminede tüm katmanlar birbirine zıt olarak döşenir. Ağacın üç farklı şekilde preslenerek oluşturulmasıyla elde edilen malzeme; farklı yönde yerleştirilen tabakaların minimum düzeyde yıpranmasına; hava koşulları, nem, rutubet gibi dış etkenlerden daha az etkilenmesine neden olur.
Üst tabaka: Genellikle 3 ila 6 mm kalınlık arasında değişen bu katman kullanılan ağacın cinsine göre isimlendirilir. Özel cilalar kullanılarak elde edilen bu tabaka; plank (tek ağaç), 2 Strip (iki ağacın preslenmesi) ve 3 Strip (üç ağacın preslenmesi) halinde üretilir.
Orta tabaka: Bu katman herhangi bir ağacın yatay ya da dikey olarak doksan derecelik açıyla prenslenmesiyle elde edilir. Standart ölçüleriyle 8 ila 10 mm kalınlığında üretilen bu katman üst tabakayı taşıması için özel fırınlama yönteminden geçirilir.
Alt tabaka: Çoğunlukla yatay biçimde preslenerek orta tabakaya sabitlenen bu katman, zemin ve plaka dengesini sağlaması açısından olabildiğince sert ağaçlardan imal edilir.