MENÜ
  • Lamine Parke Nedir?

    Lamine parke, ham maddesinin tamamı doğal ahşap olan 2 veya 3 farklı katmanın birbirine dik yönlerde yapıştırılmasıyla imal edilen, uzun ömürlü ve dekoratif bir zemin kaplama ürünüdür En üst katman değerli ağaçtan oluşur. Orta katman, alt ve üst katmana dikey doğrultuda yumuşak ağaçtan, alt katman ise üst katman ile aynı doğrultuda yine yumuşak ağaçtan oluşur.

     

  • Neden Lamine Parke?

    • Uzun ömürlüdür, dayanıklıdır.
    • Doğanın ve ahşabın sıcaklığını döşendiği mekana taşır.
    • Alttan ısıtmalı mekanlar başta olmak üzere her türlü mekana uygundur.
    • Gerekirse birçok kez sistre ve cila yapılabilir.
    • Kolay montaj yapılır, mevcut zeminin üzerine de monte edilebilir.
    • Akustik olarak konforlu bir ortam sağlar.
    • Lamine parkeler mikrop ve bakteri barındırmaz ve elektrostatik ortam oluşturmaz.

  • Lamine Parkenin Uygulama Koşuları Nasıl Olmalıdır?

    Uygulama yapılacak mekanda kapı ve pencereler takılmış, tüm boşluklar kapatılmış olmalıdır. Tercihen lamine parke mekanda yapılacak en son iş olmalıdır. Lamine parke uygulanacak alanda şap kotunda ve terazisinde olmalı, şap içerisindeki bağıl nem miktarının %30’u (yere yapıştırmada %25’i) aşmaması gerekir. Yüzer sistem uygulama yapılması durumunda 2mm kadar bozukluklar tolere edilebilir. Ancak yere yapıştırma uygulama yapılması durumunda ise şapın son derece düzgün olması, tesviye şapı uygulaması ya da şap üzerine kontraplak konularak uygulamaya geçilmesi gerekir. Lamine parke uygulanacak olan mekanda havada %30 - %60 arası bağıl nem ve minimum 18 – 27 C° sıcaklık ideal koşulları sağlar. Yeni binalarda nem oranının daha yüksek olabileceği düşünülerek, oluşabilecek aşırı nemi yok etmek amacı ile mekanı ısıtmak veya havalandırmak bir çözüm olabilir.

  • Lamine Parke Yere Yapıştırma Mı Yüzer Sistem Mi Döşenmelidir?

    Parkeler zemine yapıştırma sistemi ile döşenirse akustik ayak sesi oluşmaz; daha tok bir yapıya sahip olur. Olası bir su baskını neticesinde parkelerin altına su kolaylıkla giremeyeceği için, hızlı bir müdahale ile parkeler zarar görmeden kurtarılabilir. Ancak montaj aşaması yüzer sisteme göre daha yavaştır. Ayrıca yere yapıştırma uygulaması, büyük boyutlu tek alanlar ya da çok fazla bölünen uzun ince koridorlarda karşılaşılabilecek sorunlar için daha uygun bir çözüm yoludur. Tutkal sarfiyatı daha fazla olduğu için m² bazlı döşeme maliyeti yüzer sisteme göre daha fazladır. Parkeler zemine yapıştırıldığı için bir daha sökülüp başka bir mekana döşenmesi mümkün değildir.


    Yüzer sistem döşemede zeminin çok sağlam olma zorunluluğu yoktur, şap kalitesi düşük olan bir zemine bile döşeme yapılabilir. Yapılan döşeme var olan zemine zarar vermez, söküldüğü yer hasarsız bir şekilde eski hali ile korunmuş olur. Ayrıca ? sökülen parke tekrar başka mekana döşenebilir. Ancak sert ayakkabı veya terliklerle üzerinde yüründüğü zaman akustik ayak sesi oluşur. Akustik mantar şilte kullanımı ile bu ses ciddi oranda azaltılabilir. Ancak yapıştırma sistemindeki kadar iyi bir sonuç alınamaz.

  • Lamine Parke Yerden Isıtmaya Uygun Mudur?

    Parke kullanılacak bir zemindeki yerden ısıtma sistemi su bazlı olmalı, zeminde 27 C° ’den daha fazla sıcaklığa neden olmamalıdır. Yerden ısıtmalı bir zeminde parke, ısıtma sistemi çalışıp durdukça daha fazla ısı farklarına maruz kalacağından daha fazla genleşip büzülecek, bu durum zaman içerisinde panellerin ek yerlerinde açılmalara neden olacaktır. Uzun vadede bu etkinin engellenmesi pek mümkün değildir. Ancak bu zorlama, ısı ve nem değişimlerine daha hassas olan bazı ağaçlarda rahatsız edici boyutlara varır. Bu nedenle ısı değişimlerine çok hassas olan kayın ve akçaağaç lamine parkelerin alttan ısıtmalı mekanlara uygulanması tavsiye edilmemektedir. Zemindeki olası bağıl nemden kurtulmak amacıyla, uygulamadan 3 – 4 gün önce ısıtma sisteminin çalıştırmaya başlatılmalı ve uygulamaya 2 gün kala sistem kapatılmalıdır. Uygulama bittikten sonra sistem minimum sıcaklıkta çalıştırılmaya başlanıp maksimum sıcaklığa 3 – 4 gün içerisinde kademeli olarak yükseltilmelidir. Bu durum parkenin sistemin koşullarına daha kolay uyum sağlamasına faydalı olacaktır.

  • Plank, 2 strip ve 3 strip Lamine Parke Nedir?

    Plank, üst yüzeyi enlemesine tek parçadan oluşan parkedir. 2 strip, üst yüzeyi enlemesine iki parçadan oluşan parkedir. 3 strip, üst yüzeyi enlemesine üç parçadan oluşan parkedir.

  • Lamine Parke Bakım Önerileri

    Günlük temizlikte elektrik süpürgesi ardından hafif nemli bir bez ile silin.

    Ağır eşyaların ayaklarının altına kaliteli keçe koruyucular yapıştırın ve bu tür eşyaları parke üzerinde kaydırarak taşımamaya çalışın.

    Parke üzerinde herhangi bir sıvı dökülmesi durumunda bu sıvıyı hemen silin, zemin üzerinde kalması durumunda parkenizde deformasyona neden olabilir.

    Yiyecek-çiçecek gibi lekeri hafif nemli bir bezle, tercihen ahşap temizleyici ile silin.

    Yapışkan madde, mürekkep, ruj, şerit sürtünme izleri gibi zor lekeleri önce ahşap temizleyici ile ovarak silin, ardından mineral suyu ile nemlendirilmiş bez ile temizleyin.

    Yanmış, kopmuş, çizilmiş parkeler için tedarikçiniz ile görüşün.

  • Laminant Parke Nedir?

    Laminant parkeyi lamine parkeden ayıran en belirgin özelliği doğal ahşap olmamasıdır. Laminant parke üç katmandan oluşur. Taban katmanı su geçirmez bir katmandır. Orta katman daha kalın, ahşap kompozit bir katmandır. En üst katmanı ise sert ve dayanıklı bir yüzey sağlamak üzere, özel yapay reçine ile işlem görmüş selülozdan oluşan dekoratif katmandır.

     

     

  • Neden Laminant Parke

    • Lamine parkeye göre daha ekonomiktir.
    • Montajı kısa bir zaman içerisinde yapılabilir.
    • Çizilmeye ve darbelere karşı daha dayanıklıdır.
    • Renk ve desen seçenekleri fazladır.
    • Her türlü mekana uygun üretilmiş çeşitleri mevcuttur.

  • Laminant Parke Sınıfları Nedir?

    Bu sınıflar, tüketicinin doğru ürünü seçmesine ve üreticilerin ürünlerini sınıflandırmasına yardımcı olur. Laminantlar aşınma ve darbe dayanımının yanı sıra renk solmazlığına göre de sınıflandırılır. Sınıflama, her laminant tipinin uygun kullanım alanları (eve karşı ticari kullanım) için tüketiciye bir tavsiye niteliğindedir. Bu sınıflamaların dayanağı DIN EN 13329’dur. Aşağıdaki sınıflama tablosu kullanım alanı, kullanım yoğunluğu, aşınma tipleri ve kullanım örneklerini göstermektedir.

     

  • Laminant Parke Yapılacak Zemin Nasıl Olmalıdır?

    Alçı, beton, asfalt ahşap, sunta, döşeme tahtaları veya taş, seramik veya PVC gibi sert malzemelerden oluşan mevcut diğer substratlar laminant parke için uygun yüzeylerden bazılarıdır. Laminant parke döşenmeden önce dikkat edilmesi gereken en önemli özellik, zemin düzgünlüğüdür. Yüzey yükseklik farkı 3 mm’den fazla olan zeminler düzeltilmelidir. Laminant parkenin sert, güçlü bir yüzey üzerine döşenmesi esastır. Laminant parke yumuşak bir zemin üzerine döşenir ise basınç ve esneme hissedilir. Örneğin halı kaplama laminant parke için uygun bir yüzey değildir.

  • Laminant Parke Bakım Önerileri

    Temel düzeyde, laminant parkenin bakımı kolaydır. Ufak tefek lekeler sadece nemli bir bezle hızlı ve kolay bir şekilde çıkarılabilir.
     

    Çizilmeye karşı koruma sağlamak için, mobilyaların ayaklarına keçe zemin koruyucular takılmalıdır.
     

    Tekerlekli ofis sandalyelerinde W sınıfı, yumuşak döner tekerlekler bulunmalıdır.
     

    Su durması mutlaka engellenmelidir. Saksılar, vazolar ve yakınsu musluklarının olduğu alanlara ekstra özen gösterilmelidir.
     

    Hiçbir zaman balmumu veya yağ içeren temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır. Bu malzemeler, kirleri bir mıknatıs gibi çeken ince bir tabaka oluşturarak laminant parkenin yüzeyine nüfuz edemez.

  • Neden Masiva Kapı ?

    Kapı kalite standartlarına son derece önem veren, teknolojiyi ve sektörün gelişmelerini yakından takip eden Masiva Kapı; Proje üretim kapasitesinin yanı sıra perakende müşterilerine özel projeleri de çok titizlik içinde üretir.

     

    Kapı sektöründe liderliği hedefleyen hizmet anlayışı ile günden güne kendini geliştiren Masiva Kapı; tasarım ve kalitenin ayrıcalıklarından faydalanmanız için üstün hizmet kalitesi esasını prensip edinmiştir. İnce dokunuşların, yeni tasarımların teknoloji ile birleştiren Masiva evinizin her bölümüyle ayrı bir sayfa açmanıza imkân sağlamaktadır. Yaşanılan mekânları özel kılmak ve beğeniler konusunda ahşabın sıcaklığını müşteriler ile buluşturmayı hedefleyen bir marka olan Masiva Kapı "Her evin rüyası" olmaya devam ediyor.

  • Kaç Çeşit Kapı Yapılmaktadır ?

    Ahşap Kaplamalı Kapılar

    Lake Boyalı Kapılar

    Hazır Panel Kapılar

    Tam Masif Kapılar Melamin

    Pvc Kapılar

  • Ahşap Kaplamalı ve Lake Boyalı Kapılar Nedir Nasıl Yapılır?

    Ahşap Kaplamalı veya lake boyalı kapılarda düz bir satıh veya tablalı (göbekli) diye tabir ettiğimiz birkaç çeşit modelde yapılmaktadır. Serenler ve başlıklar 40x60 mm kesitindeki %10-12 rutubet derecesine kadar teknik kurutmaya tabi tutulan çam ağacından imal edilir.   (Masiva Kapı sistemlerinde ahşap kalınlıkları üst sınırda kullanılmaktadır.)Karkas/seren kalınlıklarında sınır altı 30x30 mm ve çok yumuşak dokulu ağaçlar kullanıldığında menteşe sarkmaları oluşabilir. Ayrıca kilit ile kolun vida yerleri de kısa zaman içinde deformasyona uğrayabilir.

     

    Kapı kanat ve kasasının iskelet sistemi oluşturulduktan sonra karkas üzerine (4-8-1 8 mm kalınlığında) düz mdf sıcak pres ile lamine edilir. Kapı; kaplamalı model ise mdf üzerine istenilen kaplama sıcak pres ile preslenir. Kapı lake ise üzerine ince küçük cnc çizgilerle oluşturulan model ve motifler yapılır. Kapılarda tabla(göbek)istenirse iki adet 18 mm lik mdflerin birbirine preslenmesi sonucu oluşturulan malzemelerden tablalar yapılıp kanalları açılan seren ve başlıklar ile birleştirilir

     

    Ölçülerine göre ebatlanıp yalıtım fitil kanalları açılan kapı ve kasaların yüzey temizliği yapıldıktan sonra boyahaneye gönderilir

     

    Pervazlar: Kasa üzerinde bulunan pervazlarımız bir cephede sabit diğer tarafta hareketli olarak 8 mm kalınlığında mdf den yapılmaktadır. Pervaz genişliği 8 cm dir. Pervazlar silikon ile yapıştırılarak yerine takılmaktadır. Pervaz üzerine isteğe bağlı olarak taç yapılabilir.

     

    Kasalar: Serenler ve başlıklar 40x60 mm kesitli çam ağacından yapıldıktan sonra üzerine 8 mm kalınlığında mdf sıcak pres ile preslenir. Kasalar kuru masif elemanlardan preslendiği için kullanım yerinde burkulma, eğilme vb. deformasyonlara uğramaz (nem oranı %12).

     

    Boyama Sistemi: İki kat astar ve son kat olarak boyanır. Boya ve cila markası olarak ülkemizin seçkin markaları kullanılmaktadır. Zengin renk yelpazemizden istenilen renk çalışılır.

  • Tam Masif Kapı Nedir?

     Masif Kapılarda alt yapı için çam veya köknar ağacı kullanılmaz. Kapıyı yapmak için hangi tür ağaç için anlaşılmış ise kanat ve kasa için genişlik ve yüksekliğin tamamında 40 mm kalınlığında ahşapların yan yana laminasyonu ile elde edilir Laminasyon sırasında hidrolik presleme kullanılır.

     

    Bu tür masif kapılarda malzemenin mutlaka fırınlı ve nem oanı %12 nin altında olması gerekmektedir

     

    Masiva Masif kapılarda laminasyon sırasında kullanılan tutkal D3 normundadır.D3 tutkallar neme karşı daha dirençli olduğu gerekli testler ile ispatlanmıştır. Masif kapılar Meşe, Sapelli, Iroko, Çam türü ağaçlar çoğunlukta kullanılmaktadır. Masif yapılan kapılar genelde ahşap dokularını öldürmeden natürel cilalar ile boyanmaktadır. 

  • Panel Kapılar Nedir, Nasıl Yapılır?

    Panel kapılarda serenler ve başlıklar 40x60 mm kesitindeki %10-12 rutubet derecesine kadar teknik kurutmaya tabi tutulan çam ağacından imal edilir.   (Masiva Kapı sistemlerinde ahşap kalınlıkları üst sınırda kullanılmaktadır.)Karkas/seren kalınlıklarında sınır altı 30x30 mm ve çok yumuşak dokulu ağaçlar kullanıldığında menteşe sarkmaları oluşabilir. Ayrıca kilit ile kolun vida yerleri de kısa zamanda içinde deformasyona uğrayabilir. Bu yüzden alt yapı ahşaplarının kalın ve çam ağacından olması gereklidir.

     

    Kapı kanat ve kasasının iskelet sistemi oluşturulduktan sonra aralarına dolgu olarak craft petek kâğıtlar ile doldurulur. Craft kağıdın konulmasının temel sebebi iki panel arasının darbelere karşın dayanıklı olmasıdır.(Craft petek kağıdın darbelere karşın dayanıklı ve ezilmeyeceği gerekli testler ile ispatlanmıştır. Halk arasında kağıt dolgu diye küçümsenir ama bu tez kesinlikle yanlıştır.)

     

    Seren ve başlıklar yapıldıktan sonra hazır fabrikadan gelen, modeli belirlenmiş paneller sıcak pres ile preslenir.

     

    ,Ölçülerine göre ebatlanıp yalıtım fitil kanalları açılan kapı ve kasaların yüzey temizliği yapıldıktan sonra boyahaneye gönderilir

     

    Pervazlar: Kasa üzerinde bulunan pervazlarımız bir cephede sabit diğer tarafta hareketli olarak opsiyonel olarak 8- 12 mm kalınlığında mdf den yapılmaktadır. Pervaz genişliği 8 cm dir. Pervazlar silikon ile yapıştırılarak yerine takılmaktadır. Pervaz üzerine isteğe bağlı olarak taç yapılabilir

    Kasalar: Serenler ve başlıklar 40x60 mm kesitli çam ağacından yapıldıktan sonra üzerine 8 mm kalınlığında düz amerikan panel sıcak pres ile preslenir. Kasalar kuru masif elemanlardan preslendiği için kullanım yerinde burkulma, eğilme vb. deformasyonlara uğramaz (nem oranı %12).

     

     

    Boyama: Poliüretan astar ve poliüretan sonkat boyaları yapılır.

  • Melamin Kapı Nedir?

    Genel olarak ağaç desenli ve son derece sağlıklı ve kullanışlı kapılardır. Ayrıca melamin kapıların yüzeyleri post emprenyeli melamin kağıt veya micro laminant kaplıdır. Bu anlamda birçok kişi için oldukça idealdir.

    Melamin Kapı Özellikleri ve Farkı

    Melamin kapılarda kasa tamamen özel maddelerden üretiliyor. İlk olarak bu özelliği sayesinde diğer kapılardan ayrılıyor. Bu sayede herhangi bir darbe ya da dış etkenlerden etkilenmiyor. Ayarlanabilir özelliktedir ve bu sayede de montaj işlemleri kolaylıkla yapılabilir.

     

    Ses yalıtımının günümüzde önemi artıyor. Bu anlamda melamin kapıların tercih edilmesini öneriyoruz. Çünkü ses geçirmeyen özelliği sayesinde sizi rahatsız edecek herhangi bir faktörden etkilenmiyorsunuz. Ayrıca çok sağlam bir yapıdadır. Özel olarak üretilen bu kapılar içinde barındırdığı maddeler sayesinde bu özelliğini koruyor. Bir diğer fark ise; seçim konusunda oldukça şanslısınız. Çünkü bu kapıların birbirinden güzel ve özel modelleri bulunuyor. Bu yüzden de evlerinizde son derece şık bir hava katabiliyorsunuz. Fiyat konusunda da oldukça uygun olduklarını tekrar söylemekte fayda var.

  • PVC Kapı Nedir?

    Kapı yüzeylerinde kullanılan PVC (Polivinil Klorür), oldukça geniş bir kullanım alanı olan plastiktir. Kapı ve pencere üretiminde kullanılan en yaygın ve bilinen kimyasal malzemedir. PVC geri dönüşümü olan, yani tekrar kullanılabilen bir malzeme olduğundan çevre dostudur.

    PVC kapı gövdesine desen verilecekse ayrıca CNC tezgâhta istenilen kapı deseni ve şekli verilir.

    Kapı yüzeyine PVC yapıştırılmadan önce CNC tezgâhında desen verilmiş olmalıdır. Daha sonra PVC malzeme ısı yardımıyla MDF kapı yüzeyine uygulanır.

    PVC kapı yüzeylerine boya gerekmez. PVC panel kapılar kendinden desenli ve renklidir.

    PVC kapılar, oda ve WC kapısı olarak istenilen ölçülerde üretilebilir. Ayrıca PVC kapıyı çift kanat olarak istenilen genişlikte üretmek mümkündür.

     

    PVC panel kapı fiyatları, doğal ahşap kaplamalı diğer kapı modellerine göre daha ekonomiktir. PVC panel kapılar kolay temizlenir, hijyeniktir, kapı modeli ve desen seçeneği çok fazladır. Montajı kolay yapılır. Güneş ışınlarına ve çizilmelere, darbelere karşı dayanıklıdır. Uzun ömürlüdür. PVC kapılar renk alternatifi en fazla bulunan kapılardandır. Ayrıca, iç mekân kapısı olarak her alanda kullanım için uygundur.

  • Neden Ahşap Merdiven ?

    Günümüzde merdiven yapımında öncelikli olarak beton üzeri merdivenlerde mermer, granit, laminant ve ahşap benzeri malzemeler kullanılmaktadır. İnsanlar  bu malzemeleri tercih ederken elbette öncelikli olarak görsellik ve ekonomiklik gibi unsurları göz önünde bulundururlar.

    Öncelikle insan sağlığı açısından sağladığı avantajlara bakılırsa tamamen ahşap bir evde veya ahşap malzemelerin çok olduğu mekânlarda normalden 1/2 saat daha az uyuyarak kalkarsınız.

     

    Astım, romatizma gibi hastalıklara mermer ve granit merdivenli evlere göre yakalanma olasılığınız azalır. (Evinizin içinde yaşam sürenizi ve basamaklarınızı ne kadar kullandığınızı yıllara bakarak karar verebilirsiniz.) Sıcak ortamından dolayı çok daha mutlu yaşarsınız. Bu önemli özellikler haricinde partnerlerine göre hafifliği sayesinde depremde gereksiz ağırlıkların altına girmenize gerek kalmaz.

     

    Kısaca doğal hava şartlarına ve kimyasallara karşı en dirençli malzeme ahşaptır. Doğal malzeme olduğu için insanları büyüler ve aynı zamanda uzun ömürlüdür.1 Kg ahşap,1kg beton ya da çelikten fazla yük taşır.

     

  • Ahşap Merdiven Ağaç Cinsleri Nelerdir?

    1. Sınıf Çam Ağacı:

    Yumuşak ağaç türündendir. Ayakkabı ile dolaşılan mekânlar için Ahşap merdiven yapımında ağaç yumuşaklığı bir dezavantajdır. Merdiven sağlamlığı açısından fark etmez. Basamak üzerinde darbe ve çizilmelere karşı yıpranmalar olabilir. Neme karşı kayına göre daha dayanıklıdır. Ama direk su ile ilişkisinde bozulabilir. Dış bölgelerde kullanımında ön korumadan geçirilmelidir.(Emprenye veya suya dayanıklı boyalar)hafif kuşgözü büyüklüğünde budaklı, genel itibarı ile hareli ve freze şeklinde damarları görünür. Kendi rengi harici özellikle koyu renge vurulduğunda hareler estetik bir görüntüye yol açar. Rengi açık sarı özelikle çam ağacından yapılan dekorlu yerlerde daha çok kullanılır. Ağacın fırınlanarak kurutulması kolaydır.

     

    Ekstra Çam Ağacı:

    Yumuşak ağaç türündendir. Ayakkabı ile dolaşılan mekânlar için Ahşap merdiven yapımında ağaç yumuşaklığı bir dezavantajdır. Merdiven sağlamlığı açısından fark etmez. Basamak üzerinde darbe ve çizilmelere karşı yıpranmalar olabilir. Neme karşı kayına göre daha dayanıklıdır. Ama direk su ile ilişkisinde bozulabilir Dış bölgelerde kullanımında ön korumadan geçirilmelidir(Emprenye veya suya dayanıklı boyalar )1.sn çam ağacına göre Tamamen budaksız seçme ağaçlardır. Genel itibarı ile hareli ve freze şeklinde damarları görünür. Kendi rengi harici özellikle koyu renge vurulduğunda hareler estetik bir görüntüye yol açar. Rengi açık sarı özelikle çam ağacından yapılan dekorlu yerlerde daha çok kullanılır. Ağacın fırınlanarak kurutulması kolaydır.

     

    Kayın Ağacı:

    Sert ağaç türlerindendir. Estetik olarak çok yönlüdür diğer ağaç türleri ve ortam renkleri ile iyi bir uyum sağlar. Ağacın haresi yoktur. Neme ve suya karşı dayanıklı olmadığı için merdiven yapımında dış cephelerde kullanılamaz. Rengi kırmızı kahverengiye dönük sert ağaçların en ekonomiği olduğu için yaratıcı tasarım ve merdivende en çok kullanılan ağaç türüdür. Kurutulması kolaydır. Fiyatının sert ağaçlar içinde ekonomikliğinden dolayı şu an en çok tercih edilen ağaç türüdür. Kayın ağacın da naturel rengine nazaran ortamda bulunan kapı, parke ve mobilya renklerine uygun şekilde boyandığı için merdiven yapımında çok tercih edilir.

     

    Meşe Ağacı:

    Sert ağaç türlerindendir. Yüksek derecede mukavemete ve elastikiyete sahip çalışma, burkulma ve büzülme özellikleri hemen hemen hiç yoktur. Yüksek derecede su ve hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Rengi kirli sarıya benzer. Kurutulması zor ve çokça zaman alır. Estetik açıdan göze hoş görünür, damarları hareli ve frezelidir. Ahşap merdiven yapımında tarih boyunca en çok kullanılan ağaç türüdür. Fakat son yıllarda fiyatının kayın ağacına göre yüksek olmasından dolayı merdiven yapımında ikinci sıraya düşmüştür. Bu ağaç türünden iç ve dış cephelerde rahatlıkla merdivenler yapılabilir.

     

    Sapelli Ağacı:

    Sert ağaç türlerindendir. Menşei Afrika da bulunan 8–9 ülkede çoktur. Dünyanın her yerinde bu ağaca doğal renginden dolayı büyük talepler olmaktadır. Orta sert bir ağaç türüdür. Kurutulması yavaş yavaş düşük ısılarda fırınlanarak yapılır. Damarları hareli ve freze şeklinde bir hayli belirgindir. Rengi, dış odunu gri renk iç odunu türüne göre sarı ile kırmızı kahverengi arasında kesildiği andaki hava şartlarının tesiri ile koyulaşarak yanardöner bir renk alır. Bu ağaç türünden yapılan merdivenlerde sapellinin kendi doğal rengi kullanılır. Herhangi bir renklendirmeye genellikle ihtiyaç duyulmaz. Gemicilikte de kullanıldığı için suya karşı dayanıklıdır. . Bu ağaç türünden iç ve dış cephelerde rahatlıkla merdivenler yapılabilir. Merdiven maliyeti Meşe, Iroko ve Merbau türü ağaçlarla aşağı yukarı aynıdır.

     

    Merbau Ağacı:

    Sert ağaç türlerindendir. Türkiye ye ithalatında tomruk ve kalas şeklinde gelmeyen Merbau ağacı sadece parke türü gelmektedir. Bu sebeple 14mm-16mm kalınlığındaki Merbau parke 18 mm mdf, kontra veya masif üzerine lamine edilmesi ile ahşap basamak yapılır. Hareli ve freze şeklindeki damarları bir hayli belirgindir. Renk dalgalanması sapelliye göre daha azdır.

     

    Ceviz Ağacı:

    Dağınık gözenekli, orta sert ve sıkı elyaflı bir ağaç türüdür. Çivi, vida ve tutkalla bağlantı kurma niteliği yeterlidir. Fiziki etkilere dayanımı iyidir. Kuru ortamlarda problem yaratmaz ama nemli ortamlarda ağaç çalışması ve çekmesi olur. Dekoratifliği açısından vazgeçilemez ağaçlardan olduğu için sık sık kullanılmaktadır. Rengi açık sütlü kahverenginden koyu kahverengine kadar değişir. Ülkemizde pek çok ayrı noktada yetişen Ceviz ağacı sert ve dayanıklı olmasının yanında görünüm olarak da oldukça ilgi çeken bir ağaç türüdür. Bu nedenlerle özellikle mobilya imalatında kullanılır.

     

    Iroko Ağacı:

    Sert ağaç türlerindendir.Iroko ağacının diğer bir ismi Kampala dır.Batı Afrika kökenli sert bir ağaçtır. Dış ortam koşullarına karşı dayanıklılığı ile bilinen tropikal bir ağaç olan iroko suya, neme ve her türlü iklim koşullarına dayanıklı olması sebebi ile öncelikli tercih ettiğimiz sıkı dokulu ve yağlı bir ağaç türüdür. Iroko doğal çürümeye, kabuk altı böcek ve hastalıklara karşı yüksek dirençlidir. Kolay kuruyan, çürümeyen, suya ve rutubete karşı dayanıklılığı sebebiyle özellikle tercih edilen bir ağaç türüdür. . Bu ağaç türünden iç ve dış cephelerde rahatlıkla merdivenler yapılabilir.

  • Merdiven Formları Nelerdir?

     

  • Ahşap Merdiven Elemanları Nelerdir?

    Basamak:

    İnsanların üst kata çıkarken merdiven yürüyüş yolunda kullandıkları ahşaplardır. Basamak kalınlıkları 3 cm ve 4 cm. olarak imal edilmektedir. Basamaklar tek parça ağaç değildir. Tek parça ağaçtan yapılan basamaklar çalışma, burkulma gibi deformasyonlara uğrar. Bu sebep ile basamaklar imal edilirken yan yana ağaçlar yapıştırılarak elde edilir. Bu sisteme laminasyon demekteyiz. Ağaçlar lamine edilirken dikine boy ekli veya boy eksiz olarak yapılmaktadır.

     

    İlk Basamak:

    Hangi merdiven tipini seçerseniz seçin ilk basamak içinde seçeneklerimiz vardır a) Kapalı : İki taşıyıcı veya duvar arasında kalan basamak b) Yarım Açık : Tek tarafına taşıyıcı veya duvar gelen basamak.Açık Tarafı yuvarlatılarak dışa taşımlı halidir. c) Tam Açık : İki tarafında duvar veya taşıyıcı olsa da basamağın sağ ve solunu yuvarlatarak dışa taşımlı halidir.

     

    Sahanlık:

    Yürüyüş ritminde dinlenme imkânı sağlayan genişletilmiş basamaktır. Merdiveninizde kullanmak isteğinize ve ölçülerinize bağlıdır. Sahanlık yürüyüş ritmini bozmayacak şekilde ölçülendirilir. Bu değer en alt genişlik limiti 70cm dir.

     

    Rıht Klapası:

    Basamaklar arasındaki boşluğu kapatan elemanlara rıht klapası adı verilir. Teknik olarak olup olmamasının mahsuru yoktur. Rıht kalınlık ebatı brüt 1,6- 2 cm. dir.

     

    Tırabzan:

    Ahşap merdivenin kenarlarında boşluk varsa, çıkan veya inen kişinin güvenliği açısından kenarlara yapılan koruma korkuluğuna Trabzan diyoruz. Trabzan, Alt-Üst Baba, Küpeşte ve tornadan oluşmaktadır.

     

    Alt Baba:

    Merdivenin başlangıcındaki destek ünitesidir Trabzanın sallantısını kesmek ve dekoratif görünmesi için kullanılır. Ayrı bir ünite olabildiği gibi küpeştenin devamı şeklinde de zeminle birleşebilir. Model seçimi müşteriye aittir. Baba ebatları en küçük brüt 10x10 ya da merdivenin tipine veya müşterinin isteğine göre büyük ebatlarda da imal edilmektedir.

     

    Üst Baba:

    Merdivenin üst zemine eriştiği noktadaki destek ünitesidir. Müşterinin isteğine bağlı olarak taşıyıcı altına kadar uzayabilir. Bu uygulamanın sistem dayanımına olumlu ya da olumsuz etkisi yoktur. Sadece estetik açıdan fark yaratır. Model seçimi müşteriye aittir. Baba ebatları brüt 10x10 ya da merdivenin tipine veya müşterinin isteğine göre büyük ebatlarda da imal edilmektedir.

     

    Küpeşte:

    Merdivende trabzanın (korkuluk) yatay ünitesidir. Merdiveni kullanırken elimizle tutuğumuz kısım burasıdır. Çok farklı model seçenekleri mevcuttur. Küpeşte ebatları brüt 6x8 veya 8x10 'dan imal edilmektedir.

     

    Duvar Küpeştesi:

    Merdivenin kenarında bulunan trabzanın (Korkuluk) zıt tarafında, duvar var ise duvara bağlanan küpeştedir. Bazı merdivenlerde trabzanın olduğu kısma doğru dönüş varsa trabzanın küpeştesini tutarak çıkmak zor olabileceği düşünülerek duvar tarafına küpeşte konularak çıkış veya iniş rahatlatılır. Bu küpeştenin altına tornalar bağlanmaz.

     

    Torna:

    Ahşap merdiven korkuluğunun (Trabzan) dikey destek (Torna) elemanıdır. Güvenlik amaçlı kullanılır. Ara mesafe standardı 13–15 cm dir. Merdivene estetik değer katan başlıca ünitelerdendir. Merdivende en çok model seçeneği bu ünitede bulunur. Torna ebatları brüt 5x5 ten imal edilir. Müşteri seçimine göre değiştirilebilir.

     

    Yan Taşıyıcı:

    (Boşta merdivenlerde yapılmaktadır) Merdivenin tüm elemanlarının bağlandığı ana destek ünitesidir. Bu ünite beton üzeriahşap merdivenlerde kullanılmamaktadır. Ahşap taşıyıcılı boşta merdivenlerde basamaklar taşıyıcılara zıvanalı şekilde takılıp vidalanmaktadır. Vida üzerleri kapak ile kapatılır. Merdivenlerin modeline göre taşıyıcı sayısı değişmektedir. Kalınlık olarak brüt 5 cm. kullanılmaktadır.

     

     

  • Beton/Metal Konstrüksiyon Üzeri Merdiven

    Bina yapımı sırasında betondan yapılan basamaklardır. Beton basamaklarının görünümünün güzel gözükmemesinden dolayı yeni arayışlara girilmiş ve sonunda mermer veya ahşap ile kaplanması ile yeni bir sektör oluşmuştur.

     

    Beton üzerine ahşap basamaklar 3 ve 4 cm kalınlığında tam masif veya 18mm MDF üzeri evde kullanılan parkenin laminasyonu ile başka bir basamak seçeneği çıkmıştır.

     

    Metal konstrüksiyon üzeri basamakta; inşaat sırasında beton basamaklar oluşturulmamış ise metal konstrüksiyon ile merdiven omurgası kurulur sonra da basamaklar ile metalin kapatılması yapılır. Ancak bu seçenek artık giderek tercih edilmemektedir. Çünkü, metal omurganın üstten, alttan ve yandan kapatılma işlemi zor ve çok ekleme gerektirdiğinden yerini ahşap taşıyıcılı boşta merdivenler almaktadır.

  • Ahşap Taşıyıcılı (Boşta) Merdiven

    İnşaat esnasında betonlar ile basamaklar yapılmamış ise; merdiven yapımı için 2 seçenek vardır:

     

    1. Metal konstrüksiyon ile omurga oluşturmak ve üzerine ahşap kaplamak

     

    2. Tamamı seçilen ahşaptan oluşan merdivenlerdir. Bu seçenekte merdivenin oturacağı alanın ölçüsü alınır ve projelendirilir. Modeli ve ahşap cinsi belirlenen merdivenin imalatı ve boyama işlemi atölye ortamında yapıldıktan sonra mobilya havasında eve her hangi bir zarar vermeden montajlanan merdivenlerdir.

  • Beton/Metal Konstrüksiyon Üzeri veya Boşta Ahşap Taşıyıcılı Merdiven Teknik Özellikleri

    Malzeme:

    Fırınlanmış 1.Sınıf Seçilecek Ağaç Hava kurusu rutubet seviyesine kadar fırınlanmıştır. Bu değer yaklaşık %12'dir. Fırınlama firmamızın tesislerinde yapılmaktadır.

    Basamaklar: Kalınlık: 40 ?2 mm veya 30 mm tamamen masif. Boşta merdivenlerde kalınlık hesaplamaları esnemeye göre değişmektedir.

     

    Üretim tekniği:

    Birleştirmede (Laminasyon) D3 sınıfı suya dayanıklı tutkal kullanılmaktadır. D3 sınıfı tutkallar özellikle ortamda nem var ise ahşabın daha iyi yapışmasını sağlar. Tutkal olarak İtalyan malı olan Natıonal D3 kullanmaktayız. (Laminasyon uygulamasının; direnci büyük ölçüde artırdığı, bununla birlikte ağacın çalışması diye tabir edilen seğim verme, burkulma gibi şekil değişikliklerini önlediği kanıtlanmıştır. Laminasyon firmamıza ait HİDROLİK PRESLEMEDE yapılmaktadır.)

     

    Babalar:

    Ölçüleri 90x90 mm kesitinde, muhtelif boylarda. Müşteri seçimine aittir. Modeli, müşteri model belirtmediği takdirde standart köşeli baba modeli kullanılacaktır.

     

    Taşıyıcılar:

    (Boşta merdivenlerde olmaktadır.) 40 mm kalınlık rıht yüksekliğine göre genişlik ayarı yapılacaktır. Taşıyıcılarda iki tip model vardır. Birincisi basamakların yandan kapamasıyla oluşturulur. İkincisi basamakların altından giden taşıyıcılardır. Bunlara ilaveten ahşap taşıyıcı olmadan duvar tarafında paslanmaz çelik saplamalarla basamaklar duvara monte edilir.

     

    Trabzan tornaları:

    Modeli ahşap olmak kaydı ile müşteri tarafından seçilir. Ölçüler Brüt 5x5 cm dir. Ahşap harici plexi, krom ve ferforje tipi tornalar extra olarak fiyata yansıtılır.

     

    Küpeşte:

    Modeli müşteri tarafından seçilir. Ölçüler 8x6 cm. Üst yüzey işlemleri: Merdivenin tüm aksamları pürüzsüz olacak şekilde KONTAK ZIMPARADA zımparalanmaktadır.

     

    Boya:

    Ahşabın doğal görünümü istenirse; 1 katahşap koruyucu, 1 kat dolgu 2 kat vernik uygulaması yapılır. Renk verilmesi istenirse; pinotex, renk, dolgu ve son kat vernik uygulaması yapılır. Tüm boyama işleri kendi yerimizde ve kompresör ile yapılmaktadır.

  • Ahşap Merdiven Ses Yapar mı?

    Ses yapmaz. Çünkü bütün ahşap çeşitleri fırınlandığı için (%12 Nem) basamakların taşıyıcılara girdiği zıvanalarda incelme çekme olmayacağı için ses yapması mümkün değildir.Ahşap merdivenler kesinlikle fırınlı (Güneş kurutması değil) ahşaptan yapılmalıdır.

  • Ahşap Merdiveni Böcekler Sarar mı?

    Yapım sistemimiz dâhilinde kullandığımız bütün ahşap elemanlar kendi tesislerimizde fırınlanmaktadır. Fırınlanan ahşaplarda böceklenme olmaz. Ayrıca haşereler ve böceklere karşı ahşap koruyucular yine de kullanılmaktadır.

     

  • Ahşap Merdiven Çürür mü? Ömrü Ne Kadardır?

    Ahşap merdivenlerin ömrü son derece uzundur. Bunun kanıtı ülkemizin çeşitli yerlerinde tarihi ahşap bina ve merdivenleri sıkça görürüz. Son yıllarda artan teknoloji ile üretilen kimyasallar vasıtası ile ömrü son derece uzamıştır. Alt tarafta ahşapların ömürleri ile ilgili yayınlanan tabloyu inceleyebilirsiniz.

     

     

  • Deck Nedir?

    Genelde dış mekan parkesi olarak kullanılan zemin kaplamasıdır. Deck tercihi yapılırken dış mekan koşullarıyla barışık olacak sert ağaçlar tercih edilmelidir. Özellikle Iroko (Afrika Teak'i), Birmanya Teak’i, Tali ve benzeri sert ağaçlar tercih edilmeli ve ağaçların nem değerlerine dikkat edilmelidir. Dış mekan için kullanılacak decklerin nem değerleri %9 ile %14 arasında olmalıdır. Uygulama detayları olarak; zemin kotlaması yapılır, zemine ahşap veya kutu profil karkaslar vidalanır. Gerekirse tutkallanır, sabitlenir, üzerine deckler havşa açarak üstten vidalanır veya gizli birleşim montaj elemanlarıyla vidalar görünmeyecek şekilde montaj yapılır, zımparası yapılır ve dış mekan koruyucu yağı sürülür. Deckler yılda 1 defa her sezon öncesi hafifçe zımpara yapılarak teak yağı uygulaması sonucu ilk günki görünümüne geri göner ve ömrü uzar.

  • Kaç Çeşit Deck Döşeme Şekli Vardır?

    Ahşap karkas üzeri deck döşeme,

    Plastik özel karolaj malzeme üzerine deck döşeme,

    Zemine yapıştırma deck

    Klipsli deck döşeme

    Deck araları mastikli deck döşeme

  • Deck'in Kullanım Alanları

    Havuz kenarları

    İskeleler.

    Güneşlenme alanları

    Balkonlar

    Teraslar yürüyüş yolları

    Çocuk oyun alanları

    Soyunma odaları

    Saunalar

    Bahçe / pergola / çardak zeminleri

    Banyo zeminleri

    Duş tekneleri

    Yat güverteleri

    Saksılıklar ve dış mekan dekoratif mobilyaları.

  • Kompozit Deck Nedir?

    Ahşap Plastik Kompozit (İngilizcesi Wood Plastic Composite – WPC), ahşap tozu (talaş) ve plastik PVC, PE ya da HDPE ve %5 ila %10 arasında değişen oranda kimyasal bileşim karışımından ekstrüzyon yöntemiyle elde edilmektedir. Ürünün, ahşap olması ve ahşap görünümlü olması ile çekiciliği artmakta ve insan tabiatına uygun bir malzeme olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle gıda üretim ve tüketiminin söz konusu olduğu alanlarda ahşabın uyumu tartışılmazdır. Bu noktada ahşap kompozit ürün ahşaba çok önemli bir alternatif olmaktadır. Ahşap gibi görünen, plastikle dayanıklılığı artırılmış ve dış mekânlarda ahşabın maruz kaldığı dezavantajları da (su, nem, yosun, küf, çürüme, yanma gibi) ortadan kaldıran bir ürün olarak ortaya çıkmaktadır.

  • Kompozit Deck Bileşimi Nedir?

    Ahşap kompozit üretimi yapan markalar çoğunlukla %50 ahşap, %40 PVC ya da PE ve %10 kimyasal bileşim sıkılaştırıcı/sertleştirici kullanırlar. Bu oranlar markaya göre +- %5-10 değişebilmektedir. Bazı markalar ise PVC/PE yerine HDPE (high density poly-ethylene; yüksek yoğunluklu polietilen) kullanmaktadır. HDPE daha dayanıklı ve kalitelidir. HDPE kullanan markaların fiyatları da o ölçüdedir. Değerlendirme yapılırken bu tip detaylar da gözönünde bulundurulmalıdır.

  • Kompozit Deck Avantajları Nelerdir?

    ·         Kompozit malzemeden üretildiği için doğa şartlarından etkilenmez.

    ·         Geri dönüşümlü malzemeden üretildiği için çevreye dosttur.

    ·         Nem ve sudan etkilenmez. Yosun tutmaz.

    ·         Darbelere karşı dayanıklıdır.

    ·         Bakıma ihtiyaç duyulmaz.

    ·         Döşeme kolaylığından dolayı işçilikten tasarruf sağlar.

    ·         Dekoratif görüntüye sahiptir.

    ·         Boyanabilir ve cilalanabilir.

    ·         İstenilen her boyda üretilebilir.

    ·         Kaymayı önler.

  • Kompozit Deck Kullanım Alanları

    ·         Teraslar

    ·         Havuz Kenarları

    ·         Plajlar

    ·         İskeleler

    ·         Bahçe Yolları

    ·         Yürüyüş Yolları

    ·         Kamelya ve pergolalar

    ·         Kış Bahçeleri

    ·         Verandalar

    ·         Açık Alanlar

  • Kompozit Deck Uygulaması Teknik Özellikleri

    TEKNİK ÖZELLİKLER

     

    1 – Alt çıta uygulaması ve ölçü aralıkları
     

    30×50 mm ölçüsünde ki alt çıtalar zemine uygun vidalar ile sabitlenmelidir. Vida aralıkları max 50 cm olmalıdır.

     

    Deck’in yüzeyinde su birikmesini engellemek için alt çıtalar ilk başlangıç ta 4 derecelik eğim ile döşenmelidir.

    Alt çıtalar max 40 cm aralıklar ile döşenmelidir.

    Su tahliyesinin rahat olması için alt çıtalar uç birleşimleri 2 cm aralık ile döşenmelidir.

    Alt çıtalar duvar başlangıçlarında 1 cm aralık bırakılarak döşenmelidir.

     

     

     

    2 – Deck’in duvar dibi veya boş kenar başlangıç şekli:





    Alt çıta montajları bittikten sonra Deck’in başlangıç klipsi ve 3,9×32 YHB vidalar kullanılarak klipsler vidalanmalıdır. Alt şekilde ki gibi.


     Başlangıç klipsleri monte edildikten sonra deck’in yan tırnakları klips kanallarına oturtulur.

     

     

     

     

     

     

     

     

    3 – Metal veya plastik ara bağlantı elemanı montajı:

    Deck’in bağlantısı olarak metal kulaklı veya plastik T bağlantı parçaları alt zemin çıtasına vidalar ile bağlanır. Kesinlikle çivi kullanılmaz ve Deck’e vida atılmaz.

    4 – Deck’in alın alına montaj da alt çıta da ve üst deck de bırakılması gereken ölçüler.



    Alt çıta deck uç birleşim noktaları arası 3,5 cm boşluk bırakılarak zemine sabitlenmeli ve iki deck uç birleşimlerinde 5 mm kesinlikle ara boşluk bırakılmalıdır.

    5 – Yan 60×40 mm kompozit kapama ve deck alın kapak uygulaması


     


    Deck döşeme işleri bittikten sonra deck açık olan uçlar kapak profil ile kapatılabildiği gibi, kompozit 60×40 mm profil veya alüminyum F profili ile de kapatılabilmektedir.

  • Sauna Nedir?

    Sauna 90-120 derecede terleyerek vücuttaki toksinlerden arınma ve sonrasında su ile temizlenme esasına dayanan banyo kültürüdür.

     

    Sauna Fin kültüründe yaşamın, esenliğin ve rahatlamanın vaz geçilemez bir parçasıdır. Fin kültüründe ilk sauna deneyimleri erken çocukluk döneminde başlar ve yaşam boyunca devam eder. Fin kültürünün birçok geleneği, kutlaması ve diğer bölümleri, sauna ile ilişkilidir ve Fin tarihi kadar köklüdür.

     

    Sauna fikir ve düşüncelerin paylaşıldığı sosyal bir olay olabilir ya da sessizlikte kendi zamanlarının tadını çıkarmanın bir yolu olabilir. Çok sayıda sauna türü vardır.

     

    1936 Berlin olimpiyatlarında Finli sporcuların tepkisi üzerine, olimpiyatın yapıldığı köye ilk halk saunası inşa edilmiştir. Diğer ülkelerin sporcuları ilk defa gördükleri ve kullandıkları saunadan etkilenip, bu kültürün bütün dünyaya yayılmasında önemli rol oynamıştır.

  • Neden Masiva Sauna?

    NEDEN MASİVA?

    Çünkü Masiva saunada ahşap bir odadan fazlası var; gerçek bir sauna keyfi… sauna, insana sadece doğru kullanıldığında faydalıdır. Aynı şekilde, yanlış ve bilinçsiz projelendirilen saunalar  vücudunuza zararlı bile olabilir. Masiva sauna, sizin için en uygun projeyi uygulayacak, sizede sadece keyfini çıkarmak kalacaktır.

     

    SİZE ÖZEL BİR SAUNA

    Müşteri temsilcimiz, isteklerinize göre size en uygun saunayı belirleyecek, aklınıza takılan tüm sorulara cevap bulacaktır.

     

    TASARIM

    Konusunda uzmanlarımız belirlenen saunayı projelendirecek, terleme odasının hassas ayarlarını yapacaktır.

     

    ÜRETİM

    Saunanız için en güzel ahşap parçalar seçilecek ve özenle hazır hale getirilecektir.

     

    MONTAJ

    Türkiye nin neresinde olursanız olun saunanızı çalışır halde teslim etmek için montaj ekiplerimiz hizmetinizde olacaktır.

     

    SATIŞ SONRASI HİZMET

    Saunanızla ilgili her soru veya sorununuza cevap vermek üzere müşteri temsilcilerimiz hazır beklemektedir. 

  • Keşif ve Ölçü Alma

    Ankara da yapılacak olan sauna, buhar odası, hamam, tuz odası ve diğer spa hizmetleri için Masiva Sauna’yı aradığınızda ilk önce randevu verilir. Randevu saatinde uzman ekibimiz evinize veya inşaatınıza gelir. İlk önce sizin nasıl bir tarzda sauna, buhar odası, hamam, tuz odası veya spa yaptırmak istediğinizi öğrenir. Sonra sauna, buhar odası, hamam, tuz odası veya spa yapılacak yerin ölçülerine göre uygun modelde kendi fikir ve tasarımları ile sauna, buhar odası, hamam, tuz odası veya spanın yapımının teknik özelliklerini size anlatır. Son olarak da ölçüleri alıp ayrılır. Bir gün sonrasına sauna, buhar odası, hamam, tuz odası ve diğer spa larla ilgili projesini çizip alternatifli teklif ile beraber ister mail, ister elden teslimatını yapar. Proje ve teklifler süreci olumlu biterse sözleşme metni hazırlanıp imzaya açılır. 

     

    Ankara dışındaki işlerde çoklu sauna, buhar odası, hamam, tuz odası veya spalarda aynı stareteji devam eder. Fakat tekli sauna, buhar odası, hamam, tuz odası ve diğer spa larda genelde telefon ve mail yolu ile görüşüldükten sonra müşterilerimize mail yolu ile çizimler ve teklifler gönderilir.

  • Sauna İdeal Ölçüsü Nedir?

    Sauna imalatında ve kurulmasında özel bir ölçü istenmemektedir. Sauna yaptırıcılarının evlerindeki ortama göre belirledikleri yere sauna yapılabilir. Masiva Sauna’da her ölçüye göre imalat yapılır fakat bazı kalıplaşmış ölçüler de bulunmaktadır.

     

    Saunanın kullanımında aranan temel konforlardan biri saunada yatarak terlemektir. Bunun için aranan uzunluk ölçüsü 190cm dir. Oturma veya yatma panellerinde iki kademe yapmak zorundasınız bu ölçüde 100 cm dir. Isıtıcının ebatları ile ısıtıcı ve oturma panelleri arasındaki mesafe toplamı 60 cm dir. Dolayısıyla en küçük ideal ölçü evler için190x160 cm dir.(Net ölçü) 

     

    Küçük Saunalar (8 m3’ den küçük) 

    Spor sonrası eve geldiğimizde otomatik ayarlı ısıtıcınız saunanızı çoktan sıcacık yapmış olacak. Sade bir duştan sonra içeri girdiğinizde yorgunluktan ağrıyan kaslarınıza ancak sıkı bir sauna seansının iyi geleceğini anlayacaksınız. Yarım saat kadar sonra ise; kendinizi hiç olmadığı kadar zinde ve huzurlu hissediyor olacaksınız.

    1-3 Kişilik Aileler,

    Küçük Evler,

    Dar Mekanlar için idealdir.

    Evinizde küçük bir odayı veya banyonuzun bir bölümünü saunaya çevirmek istiyorsanız size küçük bir sauna yetecektir.                                                                                        

    1-3 kişilik bu ekonomik saunalar için aynı zamanda daha az ısıtma gücüne ihtiyacınız olacaktır.

     

    Orta Büyüklükte Saunalar (8-20 m3)

    Konumunuza göre, önemli bir sınavdan veya toplantıdan çıktınız. Ne olursa olsun, artık bitti diye düşünüyorsunuz. Yakın arkadaşlarınızı çağırdığınız ve saunanızda herkes için yer var. Şimdiden görebiliyoruz; içeride kim daha fazla durabilecek şeklindeki  iddialar birbirini kovalıyor.

    3-7 Kişilik Aileler

    Geniş Mekanlar

    Fitness Center

    Hamam ve Spa’ lar

    Havuz Başları

    Küçük Oteller

    Geniş aileler ve dost sohbetleri için 3-7 kişilik bir sauna idealdir.

    Arkadaşlarla birlikte saunaya girmenin başka hiçbir şeye benzemediğini fark edeceksiniz.

    Sohbetler hiç bu kadar keyifli geçmemişti.

     

    Büyük Saunalar ( 20 m3 den büyük)

    İş arkadaşlarınızla şehir dışında gittiğiniz bir toplantıda bütün stresinizi atabileceğiniz bir yer arayıp durdunuz. Oysa ki en güzel rahatlama mekanı; kaldığınız otelin saunası…

    Sonrasında masaj yaptırmak ise size kalmış...

    6’ dan Fazla Kullanıcılara

    Büyük Evlere

    Fitness Center

    Hamam ve Spa’ lara

    Havuz Başları

    Oteller

    Tatil Köyleri

                                                                                                            

    Altı ve daha fazla kişinin aynı anda kullanabileceği saunalar büyük saunalardır.Spor tesisleri,oteller,spalar,kapalı yüzme havuzları,tatil köyleri gibi ortak kullanım alanlarında bu tip büyük saunalara ihtiyaç vardır.Sürekli kullanıma açık olması,en iyi malzemelerin ve ekipmanın kullanımını gerektirir.

  • Saunada Kullanılan Ahşap Türleri Nelerdir?

    Sektöründe kalitesiyle adını duyurmuş firmamızın demonte saunalar ve verilen ölçüye göre yerinde uygulanarak yapılan sauna şeklinde iki çeşittir.

    Kullandığımız lambri çeşitlerinde imalatı bize ait olanlarında birinci fırınlamada 40-50 derece arasında kurutulur Sonra ikinci fırınlama da 120 derecede çıra akıtmaya tabi tutulur.

     

         Sauna tavan ve duvarlarında kullanılan lambri seçenekleri

    A)    AKDENİZ SEDİRİ

    B)    KANADA SEDİRİ (Red Cedar) (lambri şeklinde ithal)

    C)    HEMLOCK ( lambri şeklinde ithal)

    D)    ABACHİ(AYOUS) (İthal)

    E)     LAREX

    F)     SİBİRYA ÇAMI

          G)   AKDENİZ ÇAMI

    H)  LADİN

    I)  ALDER(Lambri şeklinde ithal)

    J)  ASPEN(Lambri şeklinde ithal)

     

    Sauna oturma grubunda kullanılan ahşap türleri

    A)    ABACHI (Ayous) İthal

     

    B)    LADİN

  • Sauna Nasıl Kullanılmalı?
    Sauna Nasıl Kullanılmalı ?
     
    Saunaya girmeden önce giysiler ve gözlük, kontak lens, mücevherat, saat gibi eşyalar çıkartılmalı (Bunlar kişiyi yüksek ısıda rahatsız edeceği gibi, zarar da görebilirler),
     
    • Sıcak su ile sabunlanarak güzel bir duş alınmalı
     
    • 5 ila 15 dakika kadar sonra kendiliğinden terleme başlandığında saunadan çıkmalı (Dikkat! Saunada 5 dakikadan az kalmanın bir faydası olmayacağı gibi 25 dakikadan fazla kalmak da tehlikelidir),
     
    • Tekrar duş alarak veya havuza girerek vücut serinletilmeli,
     
    • 10 ile 20 dakika kadar uzanarak vücut ısısının düşmesi devam ettirilmeli
     
    • Daha sonra tekrar saunaya girilmeli, (bu ikinci seansta ahşap kovada sauna parfümü ilave edilmiş sudan az miktarda kepçe ile alarak kızgın soba taşlarına dökülerek saunadaki nem arttırılır ve masaj fırçası ile ve ya bitki yapraklarından oluşturulmuş tabii bir fırça ile vücuda masaj yapılabilir)
     
    • Sauna kullanımı bittikten sonra çıkılarak 20 dakika kadar istirahat edilir. Önce sıcak su ile sabunlanarak, daha sonra da soğuk su ile (cilt gözenekleri kapatmak amacı ile) duş alınmalı ve vücut tamamen soğuduktan sonra giyinilmelidir.
     
    • Nihayet vücudun tuz ve su kaybını gidermek için hafif fakat tuzlu bir şeyler atıştırılmalı ve bolca su ve ya meyve suyu içilmelidir.
     
     
     
    Sauna içinde oturma gruplarında hissedilen sıcaklık katlardan yukarı çıkıldıkça değişmektedir. Bunun için saunaya ilk olarak başlayanların yatarak saunada kalmaları daha uygundur. Bu şekilde vücudun her bölgesine aynı sıcaklık uygulanmış olur.
     
    Uzmanların tavsiye ettiği sauna banyosu:
     
     
    Deri gözeneklerinin açılması ve temizlenmesi için saunaya girmeden önce duş alınmalıdır.
    Saunadan daha çok faydalanmak için duştan sonra vücudun iyice kurulanması gerekmektedir.
     
    Vücudu ısıtma ve ter atma :
    Saunaya yeni başlayanlar için alışma süresince ilk basamaklarda oturmaları tavsiye edilir.
    Saunadaki ısının tüm vücuda eşit oarak dağılması için yatar durum en iyisidir.
    İdeal sauna sıcaklığı 75-85 C  derecedir.
    Saunada ortalama kalma süresi 10-15 dk dır.
    Tek kullanım içerisinde uzun süre sabit kalınmamalıdır. İlk önce alt basamaklarda oturup vücudun ortama uyum sağlaması sağlanır. Daha sonra kademe kademe yükseltilerek en iyi terleme sağlanır.
     
    Vücudun soğutulma evresi:
    Sauna kullanımı sadece ter atmakla sınırlı değildir. Saunadan çıktıktan sonra vücudumuzun normal ısı dengesini yakalaması için serin duş şarttır.
    Duş alırken soğuk suyu vücudumuza birden uygulamamalıyız. Ayaklardan başlayarak yavaş bir şekilde vücut soğutulmalı ve normal ısı dengesi yakalanmalıdır.
    Duş süresi 5 ila 15 dk. Arasına yayılmalıdır.
     
     
    HİÇ BİR ZAMAN SICAK SU İLE DUŞ ALINMAMALIDIR !…
     
     
     
    Vücudun dinlenme evresi:
    Sauna banyosundan çıkan kişinin rahat bir şekilde uzanıp en az 10 dk. Dinlenmesi gerekir.
    Sauna kullanımı kişiden kişiye değişmektedir.
    Sauna seanslarının kullanım sıklığına göre ayarlanması gerekmektedir.
    Her gün kullananlar için günde 1- 2 seans – haftada 3 kez kullanım için 4- 5 seans  haftada 1 kez kullananlar için 3 seans uygun olanıdır.
    Vücudun kaybettiği sıvı dengesini kazanması için meyve suyu, su ve asitsiz içecekler tüketilmelidir.
     
    Sauna Kullanım Kuralları
    1.Sauna deri enfeksiyonu, açık yara ve kesikleri olan kişiler tarafından kullanılamaz. Herhangi bir sargı ile Sauna ya girilemez.
     
    2.On altı yaşından küçükler, yanlarında ebeveynleri olmadan saunaya giremezler.
     
    3.Saunaya girmeden önce duş alınması tavsiye olunur. Kurulandıktan sonra saunaya girilir. Saunaya plastik ve sentetik maddeler sokulamaz.
     
    4.Saunaya şort, mayo veya bikiniyle girilebilir.
     
    5.Saunada oturulan yere mutlaka havlu veya benzeri bir şey konulmalıdır. Bazı renkli havluların oturma alanını boyaması nedeni ile beyaz havlu kullanılması  uygun olacaktır.
     
    6.Sauna çıkışında serin duş (sağlığınız açısından sakıncası yoksa soğuk duş) tavsiye edilir.
     
    7.Sauna çıkışından sonra havuza girmeden önce mutlaka duş alınmalıdır.
     
    8.Saunada ideal süresi 15 dakikadır. Kişinin isteğine ve sağlığına bağlı olarak ve ara vererek bir kaç seans yapılabilir.
     
    9.Kalp rahatsızlığı ve yüksek tansiyonu olan kişilerin doktora danışmadan girmeleri tehlikelidir.
     
    10.Saunaya gelmeden önce rezervasyon yaptırmak gerekmektedir.
     
    11.Saunadan günü birlik yararlanmak isteyen misafirlere izin verilmez.
     
    12.Sauna 75-85 C derece arasında kullanılmalıdır.
     

     

  • Saunanın Faydaları Nelerdir?

     

    Saunanın faydaları

    Saunalar, tahmin ettiğinizden çok daha faydalı mekanlardır.

    Binlerce yıldır süren bir geleneğin getirdiği tecrübeler bir yana, yapılan bilimsel araştırmalar ve deney ile kanıtlanmış etkileri vardır.

    Size dakikalar içinde zararlı toksinlerden kurtardığı gibi, vücudunuzun hastalıklara karşı verdiği savaşı destekler. Kan basıncınızı artırarak kardiovasküler sisteminize antrenman imkanı sağlar.Bu aynı zamanda kaslarınızdaki yorgunluğu kısa sürede atmanızı sağlar. Negatif iyonların insan üzerindeki olumlu etkisi ise saunaların gözle görülmeyen ama hissedilebilen olumlu etkilerindendir.

    Daha dirençli bir vücut


    Sauna, derideki kılcal damarları genişletir ve kan basıncınızı dengeler. Vücut ısınız 1-2 derece artarak mikrop ve virüslere karşı savunma sisteminizi güçlendirir Hasta iken veya olmak üzereyken sauna ilaç vazifesi görecektir.

    Spor aktiviteleri sonrası sauna, yorgunluğunuzu atacağınız en uygun yerdir.Profesyonel sporcuların hepsinin çalışma takviminde sauna seansları ayrı bir yer tutar. Damarlarınızı genişleterek, yorgunluğa sebep olan laktik asitin kaslar arasından atımını kolaylaştırır.

    Daha pürüzsüz bir cilt


    Sauna 80C’ de yaklaşık 30 dakika sonunda size başka bir mucize daha sunar; pürüzsüz bir cilt.Hem de bunu değişik ürünlerde olduğu gibi kapatarak değil, tamamen doğal yolardan yapar. Ölü hücrelerden oluşan üst derinizi (epidermis) canlı hücrelerden oluşan ( dermis ) alt derinizden ayırarak canlı ve gergin olan bir cilde kavuşmanızı sağlar.

    Sauna, özellikle hanımlar için bulunmaz bir güzellik kaynağıdır. Düzenli sauna seanslarından sonra ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

    Daha temiz bir beden

    15 dakikalık bir sauna seansından sonra tüm gün boyunca attığınızdan daha fazla toksin atarsınız. Toksinler vücut için son derece zararlı maddeler olup sadece terleme yoluyla atılırlar. Sauna, vücut için kritik bir rol oynar; daha temiz ve daha sağlıklı bir beden…

    Daha huzurlu bir zihin

    Negatif iyonlar sıcak taşlara serpilen su ile havaya fışkırırlar ve aldığınız nefes ile vücudunuza girerler.Bu iyonların görevi sizi iyi ve mutlu hissetmenizi sağlamaktır.Son yıllarda keşfedilen bu etki ile dünyada farklı uygulamalar yapılmaktadır. Hatta kanserin tedavisinde bile iyon jeneratörleri kullanılmaktadır.

     

  • Buhar Odası Çeşitleri

    Üç Çeşit Alternatif Buhar Odası Yapılabilir


    A-İleri teknoloji ürünü özel malzemeden değişik renklerden üretilen demonte tasarlanmış ithal buhar

    odası kabinleri alabilirsiniz. Firmamızın satış yaptığı buhar kabinlerinin koltuk oturmalı ve ızgaralı oturmalı

    sistem mevcuttur. Banyonuzun ebatlarına göre kabinlerden birisini seçtiğinizde, duvar panellerine entegre

    oturma grupları ile kurulmaya hazır olarak sevk edilir. Standart ekipman arasında doğal adonize

    alüminyum çerçeveli ve kapı kollu temperli emniyet camından kapı, havalandırma delikleri ve bağlantı

    parçaları bulunmaktadır. Escale Sauna'nın uzman ekiplerince bir günde kurulumu tamamlandığında buhar

    banyosunun zevkini çıkarma zamanı başlamıştır.




    B-Sizin belirlediğiniz oda içine Escale Saunanın uzman ekiplerince maliyeti düşürülmüş oturma grubu

    ızgaralı tip den buhar banyosu oluşturulur. Bu yerli modelde duvarlar akrilik lambrilerden döşenir. Sonra

    tavan tonoz şekle dönüştürülür. Oturma grupları da pvc den ızgaralı sistem yapılır.Yine buhar odasının

    cam kapısı alüminyum kasalı temperli cam dan oluşan ithal cam kapı ister.Veya Escale Sauna nın üretiği

    cam kapı takılarak buhar odası oluşturulur. Son aşamada buhar jeneratörünün takılması ile buhar üretimine

    geçildiğinde artık buhar odası kullanıma hazırdır.




    C- Her hangi bir odanın içinde duvarlar seramik, granit, mermer ve cam mozaik gibi malzemelerden

    kaplanarak buhar banyo odası oluşturulur. Tavan kısımda su damlacıklarının kenarlardan damlamasını

    sağlamak için tonoz şeklinde akrilik, bakır veya alüminyum malzemeden tavan sistemi kurulur. Oturma

    grubuda mermerden yapılarak buhar odası oluşturulur. Son aşamada ise odanın büyüklüğüne göre

    hesaplanmış buhar jeneratörünü yerleştirerek buhar banyosunun yapımı tamamlanır.

  • Buhar Odası Kullanım Tavsiyeleri

    1. Buhar odası deri enfeksiyonu, açık yara ve kesikleri olan kişiler tarafından kullanılamaz. Herhangi bir sargı ile buhar odasına girilemez.


    2.
    On altı yaşından küçükler, yanlarında ebeveynleri olmadan Buhar odasına giremezler.

     

    3. Buhar odası; kalp, damar, solunum ve dolaşım sistemi hastalıkları olan kişiler için uygun değildir.

     

    4. Buhar odasına tok karnına girmeyiniz. Yemekten sonra 2 saat bekleyiniz.

     

    5. Buhar odasına girmeden önce mutlaka su içilmelidir.


    6. Cildinizde krem, deodorant ve kozmetik malzemelerin olmamasına dikkat ediniz.


    7. Mayo üzerinde metal aksesuar olmamasına dikkat ediniz.


    8. Yatacağınız yere mutlaka peştemal veya havlu serilmelidir.


    9. Baş dönmesi veya fenalık hissedildiğinde buhar odasından çıkılmalıdır.

     

    10. Buhar odasından çıkıldığı zaman vücut ısısını düşürmek için bir müddet beklenmeli ve daha sonra serin duşa girilmelidir.

     

    11. Buhar odası 45-55 C derece arasında kullanılmalıdır.

  • Tuz Odası Nedir?

     Tuz Odası bazı rahatsızlıkları tedavi etmek veya yardımcı olması amacı ile kurulmuş bir odadır. Tuz Odasının genel özelliklerine bakarsak duvarları ve yerin tamamı ile kaya tuzundan kaplanması gerekmektedir. Ayrıca Tuz odalarında bulunan sirkülasyon makinesi, havaya, 1-5 mikron arasındaki ebatlarda tuz zerrecikleri püskürtür. Bu partiküller, solunum yoluyla, ilk önce ciğerlere ve daha vücudun diğer noktalarına ulaşarak sağlık sorunu olan bölgelere fayda sağlar Tuz Odalarında duvarlar mağara görünümlü tuz kayaları, ince kaya tuzunu serpme yöntemi ile yapıştırılarak veya tuğla tipi Himalaya tuzu ile yapılır. Yerlere ince kaya tuzu dökülür.

  • Tuz Odasının Faydaları

    Tuz Odasının Terapötik değeri kanıtlanmış olduğundan aşağıdaki rahatsızlıkları olan kişilere yarar sağlayacaktır:

     

    -Solunum hastalıkları

    -Stres, fiziksel yorgunluk,tozlu  ve uykusuzluk

    -Bağışıklık sistemini güçlendirir

    -Astım, Nefes darlığı ve göğüs sıkışması

    -Bronşit, Bronşiyal Hiperaktivite, Bronş Tüpü İltihaba

    -Akciğer Kronik İnflamasyonu

    -Sinüslerin Kronik İnflamasyonu

    -Soğuk Algınlığı, Nezle ve Grip

    -Öksürük (özellikle geceler ve egzersiz sonrası)

    -Viskoz Balgam ile Öksürük

    -Kistik Fibrozis

    -Toz Hastalığı (Pnömokonyoz)

    -Kulak Enfeksiyonları

    -Anfizem

    -Saman Nezlesi, Larenjit, Farenjit

    -Mukozal ödem

    -Pnömoni (Akut dönemi atlattıktan sonra)

    -Mevsimsel Alerji

    -Sinüzit

    -Sigara içip öksürenler

    -Bademcik iltihabı

    -Hırıltı

     

    Tuz odasına girmesi sakıncalı olanlar
     Yüksek tansiyon hastaları 
     Kalp yetmezliği olanlar,
     Böbrek ve safra taşı olanlar, 
     Ateşli enfeksiyonlarda,
     Kanser tedavisi görenler, 
     Tüberküloz (Verem) hastaları,

  • Kamelya Nedir?

    Kamelyalar üstü kapalı, yanları açık veya korkuluklu olan oturma alanlarıdır. Açık alanlarda huzur ve keyfi bir arada bulabileceği­miz, mutlu anlarımıza tanıklık ederek hoşça vakit geçirebileceğimiz özel yerlerdir. Çoğunlukla ah­şap üzerine çalışılan kamelyalar, üzerinde taşıdık­ları kalite özelliklerine standart kalmak kaydıyla farklı ebat ve geometrik şekillerle üretilebilmekte ve istenilen alana uygun düşebilecek tasarımlarla projelendirilerek uygulama yapılabilir. 

  • Pergola Nedir?
    Belirli bir yol boyu, geometrik bir alanda kenarlara dikilen direk veya sütunların üzerine gölgeleme şeklinde ahşapların belirli bir ölçü standartlarında direklerin üzerine yer­leştirilir. Mertek diye tabir ettiğimiz bu ahşapla­rın üzerine sarmaşık bitkileriyle gölgelemenin fazlalaşması sağlanır.
     

  • Kamelya ve Pergola Hangi Ahşaplardan Yapılır?

     Suya ve neme dayanıklı ağaçların kullanılması önemlidir. Meşe, Iroko, Çam, Köknar ve Ladin gibi ağaçlar kullanılabilir. Bu ağaçlar içinde meşe ve ıroko maliyeti pahalı olduğu için en çok tercih edileni çam ağacıdır. Kullanılan bu ahşaplarda en önemli özellik proje aşamasında ağaç kesitlerinin iyi hesaplanmasıdır. Gerektiği kalınlıkta kullanılmayan malzemeler zaman içinde eğilme ve burkulmalara sebebiyet verir. Ayrıca malzemelerin nem oranı fırınlama ile beraber %12 den fazla olmaması gerekir. 

  • Boyama Sistemi

     Sistem kurulmadan önce çürüme ve kurtlanma gibi dış etkenlere karşı emprenye uygulanabilir.  Son zamanlar da kalite düzeyi yüksek dış cephe ahşap boyalarda kullanılmaktadır.